Hiperplazia benigna de prostata cum este denumita in termeni medicali sau prostata crescuta in termeni populari este cea mai frecventa tumora benigna a barbatului si cea mai frecventa afectiune urologica dupa varsta de 50 de ani.

Cum ma afecteaza?

Aceasta afectiune duce la simptome urinare ca scaderea jetului urinar, urinari frecvente si pe timpul noptii, urinarea cu dificultate si cresterea presiunii in tractul urinar ceea ce in timp duce la afectarea rinichilor si scaderea calitatii vietii.

Ce face urologul?

Prin anamneaza cuantifica simptomele dumneavoastra, prin tuseul rectal apreciaza consistenta si marimea prostatei si prin ecografie masoara volumul prostatei si descopera eventuale complicatii asupra tractului urinar.

Cum se trateaza?

Exista mai multe linii de tratament de la schimbarea stilului de viata pana la tratament chirurgical in functie de varsta pacientului si stadiul de progresie a bolii. Acestea se recomanda de medicul urolog in urma evaluarii urologice complete.
Orice barbat ce trece de 50 de ani trebuie sa faca un consult urologic anual pentru a depista si preveni complicatiile acestei boli.