Ce inseamna? Prostatita cronica reprezinta modificarea tesutului prostatic sub influenta unor stimuli repetativi inflamatori sau infectiosi, intr-un tesut fibros, cu elasticitate scazuta

Pe cine afecteaza? Aproximativ 30% din barbatii de peste 30 de ani prezinta modificari caracteristice ale prostatei si mai mult de jumatate dintre acestia acuza simptome ca durere sau alterarea urinarii!

Cum ma afecteaza? Aceasta boala desi des intalnita este de multe ori omisa, sau incomplet diagnosticata, fiind tratate de multe ori doar simptomele pacientului, boala progresand in timp si ducand la durere la nivelul organelor genitale, dureri ale abdomenului inferior, dureri perineale, alterari ale urinarii (prea des, urinarea in timpul noptii, scaderea presiunii jetului urinar, dureri la urinat etc)

Ce face medicul urolog specializat in aceste afectiuni? Corelarea simptomelor, evaluarea clinica, evaluarea probelor de laborator specifice acestei boli, aspectul ecografic a prostatei sunt esentiale pentru un diagnostic corect si complet si ulterior un tratament adecvat, personalizat fiecarui pacient!

Cum se poate trata? Intrucat modificarile de la nivelul prostatei au loc de obicei intr-un interval indelungat de timp, tratamentul acestei boli este unul dificil, provocator chiar si pentru specialisti si de lunga durata! In unele cazuri este necesara ajustarea repetata a tratamentului prescris initial, astfel ca rabdarea pacientului si increderea in medicul curant sunt elemente cheie in rezolvarea acestei boli!

Va asteptam in cadrul cabinetului de urologie, pentru a putea beneficia de un tratament complet si corect!