Ce reprezinta? Imposibilitatea de a initia sau a mentine erectia pentru un act sexual. Aceasta boala afecteaza un procent important de barbati prin scaderea calitatii vietii, scaderea stimei de sine,  probleme de cuplu, culpabilitate atat a barbatului cat si indirect  a partenerelor.

Produse naturiste, suplimente alimentare, ceaiuri? Da sau nu? Intrucat aceasta afectiune apare de multe ori secundar altor boli, autotratarea prin recomandari citite pe internet sau la recomandarea prietenilor,vecinilor etc. poate intarzia diagnosticul sau accentua unele boli. In multe dintre cazuri nu se rezolva problema dupa aceste tratamente, in schimb apare sau se accentueaza o componenta psihica negativa  si ulterior tratarea acestei boli de catre specialisti este cu atat mai dificila

Care sunt cauzele? In mare, disfunctia erectila poate aparea din cauze psihologice, secundare unor deficiente organice, sau o combinatie intre acestea si astfel este clasificata in DE organica, psihogena sau mixta.

Ce face urologul? In aceste cazuri cel mai important este examenul clinic a organelor genitale efectuat doar de catre urolog pentru a exclude o afectiune a acestora. Anamneza, discutia cu dumneavoastra, aduce in plus elemente privind factorii de risc, modul de manifestare a bolii, precum si prezenta unor componente ale afectarii psihice.
Completarea examenului clinic cu investigatii imagistice si de laborator, ajuta la stabilirea exacta a cauzei disfunctiei erectile.

Cum se trateaza?
Metodele de tratament variaza in functie de cauza disfunctiei erectile si gradul de afectare : schimbarea modului de viata, evaluare si consiliere psihologica, tratament medicamentos, tratament chirurgical in cazul unor afectiuni ce pot fi corectate astfel.

Retineti!
1.De cele mai multe ori disfunctia erectila este un simptom a altor boli!
2. Nu folositi decat tratamente recomandate de urologi specializati in aceste boli!
3. Cu cat mai mult timp aceasta boala ramane netratata cu atat este mai dificil tratamentul ulterior!